Formació a Mestres als Serveis Educatius del Baix Llobregat


Aquest curs hem impartit dues sessions de formació  adreçades als Caps d'Estudi de les escoles públiques de la zona educativa de Cornellà-St. Joan Despí.
A la primera sessió, VoxPrima presentà amb suport audiovisual la seva proposta creativa a l'aula.
Al llarg de la segona sessió,  Anna Llauradó i Roser Ballesteros reflexionaren amb el professorat assistent sobre què posem en joc quan demanen a un nen que escrigui una narració i, al fil de les respostes, varen exposar com  treballar l'escriptura creativa a l'aula. L'experiència va ser molt enriquidora, os adjuntem a aquest post el material utilitzat i la valoració que han fet d'aquesta formació els responsables dels Serveis Educatius de la zona.



Durant aquest curs i dins el Pla de Formació del Professorat, vam buscar la possibilitat de realitzar una activitat de formació per al professorat relacionada amb la llengua. Buscàvem experiències que plantegessin formes diferents i dinàmiques de dinamitzar el treball d’expressió.
Arran del contacte amb alguns professors ens vam assabentar de l’existència d’uns tallers que potenciaven la creativitat i estimulaven la creació literària per part de l’alumnat.
El contacte amb Voxprima i el treball a la nostra zona va consistir en dues actuacions:
  1. Experimentació en un dels centres de la nostra zona. Es volia que l’experiència fos real, en contacte amb la població del nostre entorn i en un dels centres amb major ratio d’immigració de la zona. Per tant es tractava d’un repte veure quin seria el comportament de l’alumnat amb aquestes característiques i la “producció” que es derivaria de la seva actuació en aquell centre. Per cert, l’equip va intervenir en diferents curs.
La valoració de la cap d’estudis va ser molt positiva
  1. Exposició al professorat de la zona de la experiència duta a terme en aquell centre. Durant dues sessions de dues hores l’Equip de Voxprima va explicar l’experiència, la filosofia i el contingut pedagògic de la seva intervenció amb l’alumnat. Aquesta exposició es va fer mitjançant material visual de com havia estat el procés i d’altra banda algunes de les “produccions” de l’alumnat del centre d’intervenció.

La nostra valoració ha estat molt positiva i si atenem als comentaris i valoracions dels i les mestres assistents a la formació, corrobora l’interès i adequació del treball per a les escoles amb les característiques sòcio-econòmiques de la nostra zona.


Dolors Pijuan, assessora LIC del Servei Educatiu Cornellà-Sant Joan Despé

Urbano Martínez, director del CRP , secretari de la Comissió del PFZ i coordinador del Servei Educatiu Cornellà-Sant Joan Despí


No hay comentarios:

Publicar un comentario